Bangladeş’te Gulam Azam’a idam cezası verilmesi üzerine, Müslümanlarda her kesimi kucaklayan, sevgi dolu bir bir üslup olması gerekir.

  • 11 yıl önce
DİDEM ÜRER: Hocam, bildiğiniz gibi Bangladeşli Cemaat-i İslam lideri Ghulam Azam’a 1971 yılındaki savaş sırasında Pakistan’la iş birliği yaptığı iddiasıyla idam kararı verilmişti. Dün Cuma namazı çıkışı 922 ayrı camide Cemaat-i İslami liderine verilen cezayı protesto etmek için gösteriler düzenlendi. Parti üye ve taraftarlarına polis müdahale etti ve savunmasız halka ateş edildi. 6 şehit, 4000 dolayında yaralı, 2000 kadar tutuklama olduğu habere alındı.

ADNAN OKTAR: Nerede oldu bu?

DİDEM ÜRER: Bangladeş’te. Bangladeş yönetimi 2011 Kasımından beri savaş suçu işledikleri gerekçesiyle Cemaat-i İslami liderlerini yargılıyor. Ve 90 yaşındaki Ghulam Azam Cemaat-i İslami’nin eski ve yeni yöneticilerinden oluşan 100 kişiyle beraber iki yıldır tutuklu bulunuyor.

ADNAN OKTAR: Müslümanlar birbirlerine sevgilerini artırsınlar, birbirlerine bağlılıklarını artırsınlar. Bilgilerini artırsınlar. Meseleleri merhametle, şefkatle, sevgiyle çözmenin üstünde dursunlar. Müslümanların iddialı olacakları yön savaşçı yönleri değil de, barışçı yönleri olması lazım. Yani her şeyi sevgiyle halleden, barışla halleden, akılcılıkla halleden, bilimle, kültürle halleden tavır içinde olup ve herkesi kucaklayan bir ruh Müslümanlarda hakim olması lazım. Bunun tam tersini yapmak istiyorlar. Mesela bir Hıristiyan düşmanlığı oluyor, bir Musevi düşmanlığı oluyor. Komünistlere düşmanlar, ateistlere düşmanlar. Şefkat esas olması lazım. Koruyan, kollayan, onların iyi olmasını, hidayet bulmasını isteyen bir tavır içinde olmaları lazım. Sertliğe karşı yine şefkatle, akılcılıkla ve sevgiyle karşılık vermeleri lazım. Dünyada en etkili yöntem budur. Dünyaya hakim olacak olanların silahı, yöntemi budur. Şiddet kullanarak, olay çıkartarak, böyle bir yöntem yok. Yanlış. Bunda bir bereketsizlik, bir yanlışlık açık açık görülüyor. Kuran’a uygun olanı yapmak esastır.

Önerilen